Líčení tužkou na oči: rady vizážistky

5 minut čtení

Tužka na oči je jako třešnička na dortu: je to poslední dotek, díky kterému bude váš make-up vypadat ještě lépe. Ať už chcete zvýraznit nebo opticky zvětšit oči, nebo vytvořit iluzi řas v případě alopecie, tento kouzelný malý nástroj promění váš pohled během mrknutí oka. Pro ty, kteří rádi experimentují, je tužka na oči dokonalým doplňkem, s nímž můžete popustit uzdu své fantazii. A hledáte-li praktické rady, obrátili jsme se na profesionála!

Naše rady od odbornice, jak používat tužku na oči

Abychom vám pomohli dosáhnout vzhledu očí s naší vysoce tolerantní tužkou na oči, požádali jsme Fanny, profesionální vizážistku a ambasadorku MÊME, aby se s námi podělila o své odborné tipy!

Na linku řas

Pokud ji použijete na horní linii řas nejprve silněji ve vnějším koutku oka a poté tenčeji ve vnitřním koutku, bude vaše oční linka působit přirozenějším dojmem.

Na základě této techniky se můžete rozhodnout, že ji lehce rozostříte špičkou štětečku a vytvoříte efekt „kouřových řas“: rychlá a snadná technika, která vyhovuje každému!

Nakreslená na linii horních a dolních řas a poté spojená na vnější straně oka decentně zvětší malé oči.

Naneste ji v malých čárkách mezi řasy (horní a/nebo dolní), tím dodáte očím hloubku, aniž by vypadaly nalíčené!

Nebo po celém horním víčku

Nanášejte tužku na celé oční víčko a poté ji vystínujte ve vnějším koutku oka, čímž získáte skvělý základ pro intenzivní a přilnavé oční stíny s cílem vytvořit intenzivnější líčení, například decentní kouřové oko.

A pro ty, kdo přišli o řasy, bude tužka na oči nejlepším spojencem při dokreslení řas!

Jaké oční linky použít, záleží na tvaru vašich očí?

Přizpůsobení líčení tvaru očí je vynikajícím způsobem, jak zvýraznit přirozené rysy očí. Samozřejmě si můžete vyzkoušet všechny tvary, abyste zjistili, který vám nejlépe sedí a který je vám nejpříjemnější.

Prodloužení nebo zvýraznění kulatých očí

Chcete-li kulaté oči prodloužit, zvolte tenkou linku tužkou ve vnějším koutku oka a mírně ji protáhněte směrem ke spánkům, abyste vytvořili dojem délky. A pokud naopak chcete kulatý tvar očí zvýraznit, naneste linku tužky pouze u kořene řas na horním víčku, abyste dosáhli efektu očí panenky.

Zvýrazněte mandlové oči

Tužka na oči je také vaším nejlepším spojencem! Pro tyto oči, které sluší všem stylům, bude stejně účinná linka kouřová nebo velmi přesná linka. Pro efekt liščích očí (jinými slovy pro zvýraznění mandlového tvaru očí) můžete zvolit i linku, která sahá až k vnitřnímu koutku oka.

Otevření pohledu pro oči s pokleslými víčky

Pokud vám kůže horního víčka klesá o něco více nad pohyblivé víčko, je to známka pokleslých víček. V tomto případě volte jemné, kouřové tahy, abyste se vyhnuli přílišnému vyznačení záhybů. Tužkou na oči nakreslete linku v jedné rovině s řasami a poté ji jemně rozetřete pomocí roztíracího hrotu. A při nanášení mějte oči široce otevřené a dívejte se přímo před sebe, aby se tužka nedostala do záhybů. Takto oči jemně otevřete a pozvednete.

Několik chyb, kterých je třeba se vyvarovat při nanášení tužky na oči

I s těmi nejlepšími radami je snadné udělat při nanášení tužky na oči určité chyby. Zde je tedy několik nástrah, kterým je třeba se vyhnout, aby byl výsledek bezchybný:

❌ Nepoužívání podkladové báze

Před nanesením tužky na oči nezapomeňte pleť dobře hydratovat, náš krém na obličej zde bude skvělým podkladem pro vaši pleť i oční make-up! Jen si dejte pozor, abyste krém dobře rozetřeli, abyste neměli nadměrně mastné oční víčko, což by mohlo mít opačný efekt.

❌Příliš silné přetahování očního víčka

Ačkoli se tento reflex může zdát velmi užitečný při kreslení rovné čáry, ve skutečnosti způsobuje zcela opačný efekt! Tažením za víčko narušujete přirozené rysy očí, takže jakmile se víčko uvolní, nebude vaše linka tužkou vypadat tak, jak jste doufali. Proto je nejlepší nanášet tužku na oči s pohledem upřeným přímo před sebe, aby se lépe přizpůsobila přirozenému tvaru vašich očí.

❌Nedostatečná péče o tužku

Špatně ořezaná tužka může mít za následek nerovnoměrnou a někdy příliš silnou linku. Dbejte na to, aby vaše tužka na oči byla vždy ostrá a čistá. U naší pastelky jednoduše vyjměte špičku štětečku a hned pod ní najdete ořezávátko. A pokud používáte hrot štětečku, nezapomeňte ho pravidelně čistit, abyste zabránili usazování nečistot.

❌Zapomeňte si upravit make-up

Abyste zabránili stékání nebo vyblednutí make-upu, nezapomeňte linku tužky přetřít trochou průsvitného pudru nebo očního stínu ve stejném odstínu. Díky tomu váš make-up vydrží déle.

A abyste toto líčení očí stylově zakončili, můžete přidat i trochu řasenky, aby vaše oči vypadaly ještě větší!

Díky všem těmto tipům se nyní můžete líčit se zavřenýma očima! Neváhejte se nám v komentářích svěřit, která technika je vaše nejoblíbenější 🙂.

Zdroj: Même cosmetics

You may also like