Esenciální oleje, lék na stres

V současném životním stylu bohužel mnozí z nás zažíváme stres. Pokud jde o stres chronický, tak pozor, ten nám poškozuje zdraví!
V dlouhodobém horizontu se následky mohou projevit několika způsoby. Ani v jednom z nich není nikdy příjemné žít: narušený spánek, úzkost, napětí, nervová únava, vypadávání vlasů, tachykardie a možná i nemoci z důsledku oslabeného imunitního systému nebo vyhoření. Jsou to skutečné pohromy našich moderních společenství.

Je stále těžší a těžší držet krok s rychlým tempem dnešní doby, a je těžší a těžší se uvolnit a znovu nabrat síly. V této turbulenci života může být aromaterapie řešením, jak znovu získat určitou vyrovnanost a pohodu.

Esenciální oleje, lék na stres

Esenciální oleje působí na nervový systém, ovlivňují naše emoce, zvyšují imunitu, pomáhají s rýmou a chřipkou, zlepšují trávení, pomáhají při bolestech a hojení ran. Jinými slovy, mají sílu uklidňující, sedativní, antidepresivní nebo naopak sílu povzbudivou.

Esenciální oleje se nanáší buď smícháním s rostlinnými oleji nebo dokonce i čisté, neředěné.

Začněte masáží na chodidle, nachází se zde mnoho reflexních bodů reprezentujících různé orgány a části těla. Tak se tělo pomalu s olejem seznámí a vy eventuálně zjistíte, jestli se u vás neobjeví alergie. Můžete ho nanést na vnitřní stranu zápěstí, čichat ke kapesníku před spaním, nebo nakapat do koupele. Máte k dispozici všechny možné techniky, stačí najít tu, která vám nejlépe vyhovuje!

Výběr oleje k vyřešení stresových problémů:

Aniž bychom na některý zapomněli, efektivní, posilňující a utišující jsou: angelika, ylang ylang, neroli, vavřín, levandule, verbena, bergamot, jasmín, heřmánek nebo třeba meduňkový balzám. Mezi zklidňující oleje patří zase třeba zelená, žlutá nebo červená mandarinka, sladký pomeranč a další.

Osamoceně nebo synergicky budou působit na vaše emoce tak, že poskytnou relaxaci a navodí odpočinek organismu, snížením napětí.

Mějte však na paměti, že řešení stresu může vyžadovat odbornou pomoc nebo přehodnocení životního stylu.

Protistresovou kosmetiku Indemne máte na dosah ruky! Nechte se zlákat, je to pro vaše vlastní dobro!

You may also like